Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1622
PRIETENI313
Retete

Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)

In Dulciuri la 20 Oct 2016

Aluatul: Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea. Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru...

Reteta gustoasa si consistenta de ciorba de porc cu legume

In Ciorbe la 17 Oct 2016

Preparare Reteta gustoasa si consistenta de ciorba de porc cu legume Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite. Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc. Intre timp pregatim legumele. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete....

Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

In Prajituri la 12 Oct 2016

Incepem cu umplutura : Spalam fructele, le curatam de coaja. Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama. Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile. Presaram Green Sugar-ul, dam...

Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

In Porc la 10 Oct 2016

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam. Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate. Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba...

Chec aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2016

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt. Patrunjelul verde spalat, il maruntim. Intr-un bol mixam ouale spuma. Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt. Tonul din conserva il...

Negresa cu ciocolata, visine si bezea

In Prajituri la 3 Oct 2016

Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite. Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul....

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

In Tortellini la 28 Sep 2016

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile. Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa. Lasam sa fiarba 10-15 minute. Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem...

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

In Muraturi la 26 Sep 2016

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite. Castravetii si gogonelele le spalam. Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte. Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute. Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele....

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

In Dulciuri la 23 Sep 2016

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute. Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine....

Tarta cu dovlecei si bacon

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2016

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele. Faina o amestecam cu...

Desert tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

In Torturi la 17 Sep 2016

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam cu paleta in compozitia de albusuri, cu miscari lente. Tot acum punem si vanilia. Impartim compozitia in...

Zacusca cu fasole

In Zacusca la 14 Sep 2016

Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racit, ii curatam de coaja, indepartam cotorul si toate...

Prajitura cu branza si prune

In Prajituri la 12 Sep 2016

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt. La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si...

Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt

In Pui la 10 Sep 2016

Puiul:  Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Le invartim bine cu o lingura. Curatam usturoiul, il zdrobim si...

Tort diplomat

In Torturi la 8 Sep 2016

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc. La foc mic, fierbem crema, amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o...

Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure

In Dulciuri la 3 Sep 2016

Incepem cu crema , pentru ca trebuie sa stea la frigider. Punem frisca lichida intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele. Trasferam cratita pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita. Luam vasul de pe foc, il dam la frigider 5-6 ore sau chiar peste...

Mancare de pui cu hribi si smantana

In Pui la 30 Aug 2016

Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite. Hribii bine...

Prajitura cu bilute de branza si visine

In Prajituri la 27 Aug 2016

Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Intr-o canita punem praful de copt, bicarbonatul, le...

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2016

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin. Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert. Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam...

Inghetata tiramisu, fara oua

In Dulciuri la 14 Aug 2016

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta cremoasa. Luam putin mai mult de 1/3 din crema si o amestecam cu ness-ul. Pregatim doua caserole...

Lasagna cu branza si bacon

In Lasagna la 11 Aug 2016

Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul unei palete, cate o foaie si le asezam pe hartie de copt, dar nu una peste alta ca se vor lipi....

Salata mediteraneana cu calamar

In Salate la 9 Aug 2016

Spalam salata verde, frunza cu frunza si o uscam bine cu niste servetele de bucatarie. O rupem bucatele potrivite si o punem intr-un bol. Rosiile cherry, le spalam si le taiem in jumatate. Tonul scurs de ulei il rupem bucatele, calamarul il scurgem de ulei si bucatile mai mari le mai taiem....

Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor

In Porc la 6 Aug 2016

Bucata de carne o spalam si o stergem cu niste servetele de bucatarie. Intr-un bol punem rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, boia de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele, sosul de rosii de casa, sosul teriyaki si le amestecam toate. Peste acest amestec, punem bucata de carne, o...

Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

In Ton la 6 Aug 2016

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de...

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

In Prajituri la 30 Iul 2016

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari...

Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

In Sandvisuri la 27 Iul 2016

Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper. Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale. Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor. Turnam compozitia de omleta, inchidem capacul aparatului si lasam omleta sa se rumeneasca. Cand este gata, o...

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

In Mancaruri de post la 26 Iul 2016

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4...

Briose cu dovlecel si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2016

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi...

Prajitura cu crema de ness si arahide

In Prajituri la 22 Iul 2016

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.  Cand sunt bine batute albusurile, le adaugam peste compozitia de...

Placinta cu spanac, urda si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2016

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.  La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de...

Afisate 481 - 510 din 1622 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]