Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi in Piine, 8 Dec 2016 | 3429 vizualizari

 

In sezonul rece, iubesc sa coc diverse aluaturi, dar mai ales sa fac paine in casa. Mirosul painii coapte ma duce cu gandul la copilarie, la acele zile in care mama cocea cel putin 4 paini, iar noi nici nu asteptam sa se raceasca ca o si mancam. Nu era saptamana sa nu ne faca mama paine, de fapt, foarte rar cumparam atunci paine. Dati drumul la cuptoare si pregatiti niste paine buna!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 450 ml apa
  • 60 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita plina cu sare
  • 40 ml ulei
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si fulgi de ovaz:

Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet.
Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura.
Adaugam drojdia, amestecam, apoi turnam apa calduta, treptat.
Incepem si framantam, tot punem apa, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.
Punem uleiul, il incorporam bine.
Maslinele le taiem feliute, le adaugam in aluat.

Mai framantam foarte putin, cat sa intre maslinele in aluat.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc caldut, ferit de curent, o ora, o ora si ceva.

Dupa acest timp, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.
Luam fiecare bucata si ii dam o forma lunguiata, de paine.
In doua tavi potrivite de chec, punem painile, le lasam sa mai dospeasca 20 de minute.
Dupa acest timp, le ungem cu putina apa si le presaram cu susan.
Introducem painile in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim bine cu doua prosoape groase, pentru a nu se intari.
Taiem si servim calda, iar ce ramane, dupa ce se raceste, o invelim in folie ca sa nu se usuce.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin