Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 5961 vizualizari

 

Este o idee de mic dejun foarte buna si destul de rapida. Ai mei au fost incantati de preparat si sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr bacon cubulete
  • 150 gr spanac congelat
  • 1 lingura parmezan ras
  • 4 oua
  • 125 gr mozzarella
  • 1 catel de usutoi
  • 3 rosii uscate in ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor:

Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut.
Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate.
Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in care invartim in el.
Dupa acest timp, luam tigaia de pe foc, scoatem usturoiul, adaugam parmezanul ras si amestecam.
Ii dam gust cu sare si piper.

Rosiile uscate le tocam.
In doua vase de ceramica, vase de o persoana, impartim spanacul in mod egal, il nivelam.
Punem bucatele de mozzarella pe care le rupem cu mana si bucatele de rosii uscate.

Spargem cate doua oua in fiecare vas, presaram sare.

Introducem vasele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru un timp de 15-20 de minute.
Verificati ouale dupa 15 minute si daca sunt facute, inchideti aragazul. Verificati bine albusul sa nu fie crud.  Eu le-am lasat in jur de 17 minute, ca dupa 15 minute nu era facut complet albusul.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le servim calde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei cu urda si marar