Simteam ca este timpul sa pregatesc o negresa ca prea trecuse ceva timp de cand nu ne-am mai bucurat de o prajitura mai simpla, fara crema. Negresa asta a venit la fix, toate s-au combinat de minune si rezultatul a fost pe gustul tuturor, fara nici o exceptie.
Pentru bezea:
Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite.
Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul.
Incorporam treptat amestecul de ciocolata cu unt, adaugam laptele.
Punem praful de copt, faina, cacaoa si mixam bine. La final adaugam si esenta de rom.
Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu ciocolata si le amestecam usor, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Turnam compozitia de negresa, o nivelam, iar deasupra asezam visinele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 25 de minute.
Cand au trecut vreo 20 de minute de cand prajitura este in cuptor, ne apucam de bezea.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, punem zaharul si mixam pana este bine topit.
La final adaugam si zeama de lamaie, mai amestecam pana este si aceasta incorporata.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura, punem bezeaua intr-un pos.
Facem moate de bezea pe toata suprafata prajiturii, o reintroducem in cuptor pentru maxim 10-12 minute.
Cand este gata, deschidem usa cuptorului si o lasam sa se racoreasca cam 20 de minute acolo, apoi o scoatem de tot din cuptor.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!