Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

de Rocsi in Porc, 10 Oct 2016 | 4970 vizualizari

 

Acesta este un preparat simplu, dar atat de bun, gustos si satios. Cand m-am gandit sa il fac, nu ma vedeam mancand decat cartofi, rasol nicidecum, dar de unde, ca 3 felii am savurat. Rasolul s-a patruns atat de bine, afumatura a dat si cartofilor un gust nemaipomenit, ce sa mai vorbesc atata, mai bine va dau reteta ca sa pregatiti si voi. Acum ca si timpul s-a racorit, merge perfect.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol afumat dezosat (de circa 1 kg si 200 gr)
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos teryaki
  • 1 lingura mustar
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper alb si negru
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol afumat cu cartofi, la cuptor:

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.
Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate.

Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba rasolul, il lasam 30 de minute pe foc.
Dupa acest timp, il scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei palete, il lasam 5 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teryaki, 2 linguri de ulei, sare, piper si boia dulce.
Luam un penson si cu amestecul de mai sus, ungem rasolul pe toate partile.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem bucatele potrivite.
Ungem un vas de ceramica cu cele 2 linguri de ulei ramas, punem cartofii, ii ungem si pe acestia cu sosul ramas de la rasol. Presaram putina sare peste ei.
Asezam rasolul peste cartofi.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate si punem atat pe cartofi cat si pe rasol.
Rosiile cherry le asezam printre cartofi.

Acoperim vasul cu hartie de copt, apoi cu staniol (daca vasul are capac, este mai bine).
Introducem preparatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 1 ora si 10 minute.
Dupa acest timp, verificam daca este bine patruns rasolul, cartofii (la mine dupa acest timp erau bine facute toate) si le mai lasam 20 de minute in cuptor, dar descoperite.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si servim.
Cu muraturi puse de noi, cu iaurt sau cu un sos care va place mult, este atat de apetisant!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol afumat cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

11.10.2016, 22:27

Tare bine arata...mai mult ca sigur e grozav!

Ancutsa 1

11.10.2016, 22:33

Sunt asa bune legumele cu afumatura!

Rocsi 1

12.10.2016, 21:28

Ruxy, Ancutsa, va multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu lămâie