Ardeii si vinetele le coacem pe plita.
Curatam ceapa si morcovii si le dam prin masina de tocat.
Intr-o cratita mare punem punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Sub cratita asezam o tabla.
Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam morcovul si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.
Intre timp curatam ardeii de coaja si seminte, ii dam prin masina de tocat apoi ii adaugam peste ceapa si morcovi si lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa, morcovi ai ardeii.
Condimentam cu sare dupa gust, adaugam piperul boabe si cateva frunze de dafin.
Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica deasupra.
Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.
Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.