Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

de Georgiana78 in Prajituri, 5 Iul 2012 | 9957 vizualizari

 

Sunt niste placintele, bascute cu branza.....minunate.....mai ceva ca cele de la patiserie.....fragede, aromate si foarte fine....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 3 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 130 gr zahar
  • 10 gr drojdie uscata
  • sare
  • 50 gr unt
  • ulei vegetal pt uns
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • un galbenus
  • zahar vanilat
  • Pt uns :
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza:

Umplutura:

- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.

Aluatul:

- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.

- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.

- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.

- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.

- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.

- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.

Se pudreaza cu zahar!

 

TIPS-URI

1

Placintelele sunt numai bune pt. o gustare intre mese

Daca ti-a placut reteta noastra "Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Georgiana78 1

07.07.2012, 18:32

elucubratiiculinare, multumesc!

IuliaJ 1

28.10.2012, 14:33

Buna,
WOW, sunt absolut delicioase, numai ce le-am scos din cuptor .
Multumesc mult pt reteta

Georgiana78 1

29.10.2012, 18:57

jbiulia, ma bucur din suflet ca ti-au placut si au iesit pe gustul vostru....!
Te astept cu drag sa incerci si alte retete de-ale mele...! Pupici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu merisoare si lamaie