Sunt niste placintele, bascute cu branza.....minunate.....mai ceva ca cele de la patiserie.....fragede, aromate si foarte fine....!
Umplutura:
- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.
Aluatul:
- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.
- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.
- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.
- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.
- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.
- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.
Se pudreaza cu zahar!
1
Placintelele sunt numai bune pt. o gustare intre mese