Prajitura catifea

de Ramonica in Prajituri, 19 Oct 2010 | 19065 vizualizari

 

Reteta o am de la o fosta colega de munca, va spun ca e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr nuci macinate
  • 125 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Mai avem nevoie de zahar pentru sirop
  • gem si ciocolata pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura catifea:

Preparare blat:

Albusurile si galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra cca 10 minute. Se adauga faina si praful de copt si se mai mixeaza putin, apoi se adauga si nuca si se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

Preparare crema:

Se fierb toate ingredientele pe baie de abur.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se insiropeaza primul blat, se adauga un strat de gem un strat de crema, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si el, si deasupra un strat subtire de crema. Eu am ornat cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura catifea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu caise