O reteta delicioasa si consistenta...
Se spala carnea de porc si se feliaza ca pentru gratare (sa nu fie felii foarte groase). Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat.
Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se prajeste doar putin carnea pe ambele parti cat sa capete culoare rumenie de prajit si cand este gata se scoate pe o farfurie.
Se curata ceapa si ardeiul si se taie marunt. Varza se taie fideluta sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, se toarna uleiul in care s-a prajit carnea si se adauga ceapa taiata, se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga si ardeiul si se calesc impreuna pana se inmoaie.
Se adauga varza tocata si se amesteca pana scade putin apoi se toarna doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si cateva boabe de piper dupa care se potriveste de sare si piper macinat dupa gust (e buna mai condimentata, dar repet - dupa gust). Se mai lasa 5 minute sa fiarba impreuna dupa care se trage de pe foc.
Intr-o tava de sticla termorezistenta se pune un strat de varza apoi bucatile de carne si se acopera cu alt strat de varza. Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil la 170-180 de grade si se lasa aproximativ 50-60 de minute.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna !
1
apa poate fi inlocuita cu supa de carne (daca aveti disponibila...)
2
la servire se poate adauga putina smantana peste varza.