Varza a la cluj

de sandytza in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2009 | 13207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 750 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • oregano
  • cimbru
  • 400 gr smantana
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sos de rosii
  • 200 gr orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la cluj:

Se taie varza fasii si se pune intr-o cratita incapatoare cu un pic de ulei si o cana de apa.Se adauga sare si oregano si se lasa la calit . O sa scada foarte mult varza. Se amesteca mereu sa nu se prinda de fund.
 
Se taie cepele marunt si se pun la prajit in ulei. Se adauga carnea tocata si un pic de sare. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga pasta de rosii si cimbru. Se lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se ia deoparte pana in momentul montarii .
 
Orezul se fierbe in apa cu un pic de sare. Cand este fiert se pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.

Montare
Se pune intr-o tava un strat din 1/3 din cantitatea de varza calita si se intinde bine . Peste varza se adaua jumatate din carnea tocata si se intinde uniform. Peste carne se pune jumatate din orezul fiert iar peste orez se pune 150 gr smantana.
  

Se repeta operatia inca odata si se termina cu un strat de varza si 100 gr de smantana.
  
Se astupa tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptor 250 grade ,30 minute.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bunica 1

21.07.2009, 21:10

Bun, bun!

rivka 1

28.08.2009, 21:38

duminica fac si eu varza a la cluj totusi eu o fac putin altcumva in cratita si fara smantana, buna buna nu am mai facut si de 4 ani cred ca....multumesc ca mi-am adus aminte , e o mancare buna si destul de economica(ieftina).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata