Sarmale cu mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 13604 vizualizari

 

Sa fiu foarte sincera la noi in ardeal ,nu se face mamaliguta cu sarmale sau piftie cu mamaliguta,si cum am tot auzit de mamaliguta cu sarmale am zis ia sa incerc si eu sa vad cum e ,minunate,au mancat si copii .

 

INGREDIENTE

  • carne de porc 500 g sau amestec cu vita
  • foi de varza murata 30 buc(eu am pus in borcan la murat )
  • sare,piper
  • 1 canita de orez
  • 1 ceapa
  • 1 cub de costita afumata-knorr -optional
  • boia dulce de ardei 1 lingurita
  • 3-4 linguri ulei
  • pasta de tomate 1 cutie
  • cimbru,marar

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • sare
  • apa
  • Smantana
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu mamaliguta:

Se caleste ceapa in ulei 2-3 minute apoi se pune boia dulce de ardei dupa care orezul si se amesteca bine 5 minute ,dupa care am luat cratita de pe foc si am pus carnea tocata si 4-5 linguri pasta de tomate(restul de pasta de tomate se pune peste sarmalute deasupra)

Se pune cate 1 lingura din compozitia de carne in frunzele de varza si se impatura,eu dau laterale spre interior dupa care le rulez.

Se aseaza intr-o oala sau cratita cu varza tocata  foarte marunt cu cimbru si marar,iar sarmalutele eu le-am facut mici, chiar mici ,se mai aseaza feliute de slanina(daca aveti)

se pune varza tocata deasupa pe ele si pasta de bulion dizolvata cu apa.

Se pune oala la cuptor pentru  apoximativ 2 ore sau pe plita cum doriti

Mamaliguta

Se fierbe apa cu sare iar cand fierbe se pune  faina de malai si se amesteca  bine , eu am facut-o mai moale.

Cand sarmalutele  sant fierte se servesc cu mamaliguta calda si smantana .

Cu siguranta am sa mai repet aceasta reteta cu mamaliguta, prietena mea Danuta face mamaliguta cu sarmale si la ea am mai mancat  dar eu sincera sa fiu nu am facut pana acuma.

Poze mai mult nu am deoare sant de saptamana  trecuta si s-au pierdut cele ce nu era salvate in unitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata