Unt de casa

de ancuta_25 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 3446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • smantana grasa, de preferabil cea de tara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Se pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o masa compacta fara zer. Se da la rece.

TIPS-URI

1

Toata operatiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de min, dar aici depinde si de cantitatea de smantana folosita si de gradul de fermentare

2

Nu folositi smantana acra deoarece si gustul untului va fi la fel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Unt de casa