Unt de casa

de ancuta_25 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 3245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • smantana grasa, de preferabil cea de tara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Se pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o masa compacta fara zer. Se da la rece.

TIPS-URI

1

Toata operatiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de min, dar aici depinde si de cantitatea de smantana folosita si de gradul de fermentare

2

Nu folositi smantana acra deoarece si gustul untului va fi la fel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Unt de casa