Dăniloiu nu-i pescar, dar mereu când îi cumpără nimerește peștii cu ”surpriză”. Pe cealaltă parte, nici eu nu sunt vreun chef renumit, însă mereu îmi ies icrele perfecte. :))
Îmi plac icrele pregătite ca la carte, să fie compacte și tari ca o bezea. Le ador așa pentru că nu sunt deloc uleioase.
O mână bună am recoltat din ultimul crap eviscerat, și ce poate fi mai bun decât o porție zdravănă de salată pufoasă de icre?
Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors bine pâinea înmuiată în lapte și am presărat miezul peste icre.
Am continuat să mixez, adăugând apa minerală și treptat restul de ulei. Ceapa am dat-o pe răzătoarea mică și am strecurat zeama amăruie, astfel obțind o salată cu o textură aerată și un gust fin. Am adăugat-o la final și am încorporat-o cu o spatulă.
Am pus salata la frigider pentru aproximativ o oră pentru a-și îmbina aromele, apoi am servit-o pe pâine prăjită. Deși multe persoane evită să le pregătească, icrele chiar nu sunt pretențioase, deci vă recomand să le pregătiți acasă de fiecare dată când vă e poftă. :) Poftă bună!
1
Pont 1 - pâinea se poate înlocui cu griș fiert și răcit
2
Pont 2 - este foarte important ca înainte de a folosi icre proaspete, să le amestecăm cu sare și să le păstrăm la frigider minim 2-3 zile
3
Pont 3 - icrele tăiate se pot repara cu puțină zeamă de lămâie, apă foarte rece sau cu o lingură de icre păstrată pentru orice eventualitate