Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

de AlexTeacher in Tortellini, 13 Mai 2015 | 6929 vizualizari

 

Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit. 

 

INGREDIENTE

    • Boia dulce bio – 3 linguri
    • Faina calitativa – 160 g
    • Gris – 40 g
    • Oua – 2 buc
    • Ricotta – 50 g
    • Branza de capra – 150 g
    • Baby spanac – 100 g (1 casoleta)
    • Usturoi – 2 catei
    • Ulei de masline – 7 linguri
    • Ciuperci Champignon – 4 buc
    • Ciuperci Hribi – 4 buc
    • Ciuperci Galbiori – 8-9 buc
    • Ciuperci Zbarciog – 4-5 buc
    • Unt – 25 g
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec, calitativ – 40 ml
    • Sare si piper alb dupa gust
    *Extra faina pentru framantat – cca 80-100 g
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi:

  • Lasati branza de capra si ricotta la scurs;

  • Amestecati faina cu boia si gris;

  • Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;

  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;

  • Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;

  • Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;

  • Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;

  • Adaugati atasamentul de ravioli;

  • Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;

  • Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;

  • Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;

  • Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;

  • Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;

  • Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;

  • Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;

  • Stingeti apoi cu vin alb;

  • Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;

  • Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;

  • Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;

  • Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;

 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu ciuperci în sos de smîntînă