Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit.
Lasati branza de capra si ricotta la scurs;
Amestecati faina cu boia si gris;
Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;
Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;
Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;
Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;
Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;
Adaugati atasamentul de ravioli;
Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;
Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;
Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;
Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;
Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;
Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;
Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;
Stingeti apoi cu vin alb;
Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;
Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;
Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;
Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;
Pofta buna !