Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

de AlexTeacher in Tortellini, 13 Mai 2015 | 7459 vizualizari

 

Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit. 

 

INGREDIENTE

    • Boia dulce bio – 3 linguri
    • Faina calitativa – 160 g
    • Gris – 40 g
    • Oua – 2 buc
    • Ricotta – 50 g
    • Branza de capra – 150 g
    • Baby spanac – 100 g (1 casoleta)
    • Usturoi – 2 catei
    • Ulei de masline – 7 linguri
    • Ciuperci Champignon – 4 buc
    • Ciuperci Hribi – 4 buc
    • Ciuperci Galbiori – 8-9 buc
    • Ciuperci Zbarciog – 4-5 buc
    • Unt – 25 g
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec, calitativ – 40 ml
    • Sare si piper alb dupa gust
    *Extra faina pentru framantat – cca 80-100 g
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi:

  • Lasati branza de capra si ricotta la scurs;

  • Amestecati faina cu boia si gris;

  • Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;

  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;

  • Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;

  • Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;

  • Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;

  • Adaugati atasamentul de ravioli;

  • Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;

  • Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;

  • Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;

  • Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;

  • Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;

  • Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;

  • Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;

  • Stingeti apoi cu vin alb;

  • Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;

  • Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;

  • Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;

  • Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;

 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sunculita si ciuperci