Un Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos, gatit de sarbatoare, de pregatit pentru cei dragi sau pentru musafiri! Cu un asa tort sigur ii veti incanta pe toti! L-am pregatit acum ceva timp, cu gandul sa il prepar si de sarbatori, dar am zis sa vedem cat de mult ne incanta combinatia! Si a fost fain, tare bun, elegant, iar cu o singura felie, acopeream o masa, pentru ca este si satios! Daca vreti sa faceti ceva frumos si bun, incercati acest tort aperitiv!
Pentru acest Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, sana, ulei, faina, parmezan, crema de branza, ardei, porumb, mazare, rosii, patrunjel.
Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos
Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper, praful de copt. La final adaugati faina cernuta si mararul verde, tocat marunt. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati jumatate din albusurile spuma in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus. Dupa ce s-au amestecat bine, adaugati si restul de albusuri spuma si invartiti usor. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati o tava rotunda de 23 de cm, cu hartie de copt. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, scoateti foaia de blat din cuptor. La fel procedati cu urmatoarele. Le lasati sa se raceasca.
Umplutura 1: Mixati crema de branza cu putina sare si piper. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Il adaugati peste branza, impreuna cu boabele de porumb, le amestecati bine.
Umplutura 2: Desfaceti mazarea, o scurgeti bine. O puneti intr-un blender, presarati putina sare si piper. O pasati pana devine piure. Rasturnati piureul de mazare intr-un bol, adaugati crema de branza si le mixati pana sunt omogenizate. Asezati prima foaie de blat de un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti umplutura cu ardei si porumb, o nivelati. Asezati a doua foaie, apasati usor, puneti crema cu mazare, o nivelati. La final asezati a treia foaie de blat. Acoperiti tortul, il dati la rece 2-3 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, il scoateti de la rece, indepartati inelul. Il ungeti deasupra cu 150 de gr de crema de branza (sau puteti sa il imbracati tot in crema, voi decideti). Deasupra il ornati cu felii de mortadella, rosii cherry taiate pe jumatate si frunze de patrunjel. Pofta buna!
Pentru mese festive sau ocazii speciale, va recomandam si aceasta selectie de Aperitive festive, alaturi de un Platou de legume la gratar sau Oua umplute aurii.