Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

de _Alina_ in Torturi, 25 Feb 2015 | 5396 vizualizari

 

Una din combinatiile mele favorite. :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii (de la gaini de tara)
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • Crema zmeura:
  • 300 g gem zmeura
  • 400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 30 ml apa rece
  • Crema exterior:
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zahar
  • 60 ml apa
  • Decor:
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta se dizolva. 

4. Adauga galbenusurile peste albusuri si mixeaza pana la inglobarea acestora. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

5. Cerni faina, o amesteci cu fulgii de nuca de cocos si inglobezi amestecul in 2-3 transe in compozitia de la pasul 4. Inglobeaza si coaja razuita de lamaie.

6. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (24cm diametru) si toarna compozitia. Introdu tava in cuptor pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobotorii (introdu o scobitoare in mijlocul blatului, daca aceasta iese curata=>blat copt, daca iese lipicioasa il mai lasi in cuptor sub supraveghere 5-10 minute).

7. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi blatul sa se reaceasca complet apoi il tai pe orizontala astfel incat sa rezulte doua felii. 

 Crema zmeura:

ATENTIE! Prepari crema in momentul in care asamblezi tortul.

1. Hidratezi gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi o dizolvi pe baie de aburi.

2. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi gemul de zmeura si gelatina dizolvata (calduta) si mixezi pana la inglobarea acestora.

Sirop:

Pune zaharul impreuna cu apa intr-un vas la foc mic pentru 5 minute. Opreste focul si lasa siropul sa  se raceasca complet inainte de a-l folosi.

Crema exterior:

ATENTIE! Prepari crema cand scoti tortul asamblat de la frigider.

Mixezi frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata apoi o folosesti la imbracat tortul.

 Asamblare:

Pune o felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, pui crema de zmeura si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru 4 ore minumum. Scoti tortul, dai deoparte cu grija inelul reglabil si imbraci tortul in frisca. Acoperi lateralele cu fulgi de cocos si decorezi cu zmeura maruntita si fulgi de ciocolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale