Una din combinatiile mele favorite. :X
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta se dizolva.
4. Adauga galbenusurile peste albusuri si mixeaza pana la inglobarea acestora. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.
5. Cerni faina, o amesteci cu fulgii de nuca de cocos si inglobezi amestecul in 2-3 transe in compozitia de la pasul 4. Inglobeaza si coaja razuita de lamaie.
6. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (24cm diametru) si toarna compozitia. Introdu tava in cuptor pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobotorii (introdu o scobitoare in mijlocul blatului, daca aceasta iese curata=>blat copt, daca iese lipicioasa il mai lasi in cuptor sub supraveghere 5-10 minute).
7. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi blatul sa se reaceasca complet apoi il tai pe orizontala astfel incat sa rezulte doua felii.
Crema zmeura:
ATENTIE! Prepari crema in momentul in care asamblezi tortul.
1. Hidratezi gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi gemul de zmeura si gelatina dizolvata (calduta) si mixezi pana la inglobarea acestora.
Sirop:
Pune zaharul impreuna cu apa intr-un vas la foc mic pentru 5 minute. Opreste focul si lasa siropul sa se raceasca complet inainte de a-l folosi.
Crema exterior:
ATENTIE! Prepari crema cand scoti tortul asamblat de la frigider.
Mixezi frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata apoi o folosesti la imbracat tortul.
Asamblare:
Pune o felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, pui crema de zmeura si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru 4 ore minumum. Scoti tortul, dai deoparte cu grija inelul reglabil si imbraci tortul in frisca. Acoperi lateralele cu fulgi de cocos si decorezi cu zmeura maruntita si fulgi de ciocolata.