din păcate nu am poză la secţiune pentru că am mers cu el în vizită la nişte prieteni dragi... inspiraţia a venit de la bucătăraşi... m-am uitat la toate reţetele... :D so, sursa este bucataras.ro... tăiat arată ca cel al Mihăi, cu un strat de cremă mai înaltă...
Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit.
Preparare blat:
Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, iar apoi cacaoa. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în restul compoziţiei, să fie un aluat asemănător cu cel ca pentru chec. Se pune esenţa de rom şi ne apucăm de cremă.
Preparare cremă:
Ouăle se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat., până s-a topit zahărul, iar apoi se încorporează cu laptele (se toarnă puţin câte puţin).
Asamblare:
În vasul cu acel caramel răcit, vom turna crema.
În mijlocul cremei vom turna aluatul pentru blat. NU amestecaţi sau întindeţi aluatul. Aluatul se va împrăştia singur şi se va separa de cremă. Vor ieşi două straturi, unul de cremă şi unul de blat.
Cuptorul se preîncălzeşte iar apoi se pune vasul cu tort, la foc mediu. Se lasă vreo 35 de minute fără a se umbla la cuptor iar apoi se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este gata. Când scobitoarea iese din tort nelipicioasă înseamnă că tortul nostru este gata.
Se scoate din cuptor când este gata şi se lasă la răcit. Când s-a răcit vom pune un platou pe vas şi răsturnăm tortul, adică se întoarce tortul- crema cu acel caramel va fi deasupra.
Eu i-am pus o "ramă" de ciocolată, din ciocolată topită cu unt. Aici vedeţi modalitatea de a orna: http://gabyd2.blogspot.com/search/label/Tort%20aniversar%20cu%20ciocolata%20si%20capsuni
Mulţumesc Gaby pentru inspiraţie.
Se serveşte a doua zi alături de prieteni dragi.
Poftă bună!
1
ouăle trebuie să fie la temperatura camerei
2
sub vasul cu tort eu am pus o oală cu apă, asta pentru a nu se arde crema.