Tort Kodrit Kadir

de ionix in Torturi, 25 Ian 2011 | 7645 vizualizari

 

din păcate nu am poză la secţiune pentru că am mers cu el în vizită la nişte prieteni dragi... inspiraţia a venit de la bucătăraşi... m-am uitat la toate reţetele... :D so, sursa este bucataras.ro... tăiat arată ca cel al Mihăi, cu un strat de cremă mai înaltă...

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri pentru caramel
  • Pentru cremă:
  • 900 ml lapte
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 plicuri cu zahăr vanilat
  • Pentru blat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o linguriţă praf de copt
  • 120 g făină (cât pentru un aluat ca cel pentru chec)
  • 4 linguri de cacao
  • esenţă de rom
  • Pentru crusta de ciocolată:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cu unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit.

Preparare blat:

Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat.  Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, iar apoi cacaoa. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în restul compoziţiei, să fie un aluat asemănător cu cel ca pentru chec. Se pune esenţa de rom şi ne apucăm de cremă.

Preparare cremă:

Ouăle se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat., până s-a topit zahărul, iar apoi se încorporează cu laptele (se toarnă puţin câte puţin).

Asamblare:

În vasul cu acel caramel răcit, vom turna crema.

În mijlocul cremei vom turna aluatul pentru blat. NU amestecaţi sau întindeţi aluatul. Aluatul se va împrăştia singur şi se va separa de cremă. Vor ieşi două straturi, unul de cremă şi unul de blat.

Cuptorul se preîncălzeşte iar apoi se pune vasul cu tort, la foc mediu. Se lasă vreo 35 de minute fără a se umbla la cuptor iar apoi se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este gata. Când scobitoarea iese din tort nelipicioasă înseamnă că tortul nostru este gata.

Se scoate din cuptor când este gata şi se lasă la răcit. Când s-a răcit vom pune un platou pe vas şi răsturnăm tortul, adică se  întoarce tortul- crema cu acel caramel va fi deasupra.

Eu i-am pus o "ramă" de ciocolată, din ciocolată topită cu unt. Aici vedeţi modalitatea de a orna: http://gabyd2.blogspot.com/search/label/Tort%20aniversar%20cu%20ciocolata%20si%20capsuni

Mulţumesc Gaby pentru inspiraţie.

Se serveşte a doua zi alături de prieteni dragi.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

ouăle trebuie să fie la temperatura camerei

2

sub vasul cu tort eu am pus o oală cu apă, asta pentru a nu se arde crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionix 1

26.01.2011, 21:11

Vă mulţumesc frumos pentru aprecieri! Pupici pentru toată lumea.

ps: Mona, pe ici şi pe colo... foarte busy...

jolygina 1

25.03.2011, 19:59

o bunatate vin si eu la o portie

adry88 1

08.05.2011, 16:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir