Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))

de ionix in Torturi, 1 Sep 2010 | 10207 vizualizari

 

Da, modestia ma face sa ma consider o printesa in propria-mi viata… inca nu e ziua mea dar o sa fie… normal, ca orice gospodina, mi-am facut singurica tortul pt ziua mea :)) super, nu? :D made by me for me :D:D combinatie intre ce am mai facut si ceva nou... sper sa fie bun :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi de blat:
  • 6 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 5-6 linguri cu cacao
  • circa 16 linguri cu faina  
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300 ml lapte
  • o cana cu faina
  • 4 linguri cu cacao
  • cana cu zahar
  • 1 pachet cu unt
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 g ciocolata alba de capsuni (o ciocolata)
  • 100 g unt
  • 3 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • frisca si crème ole de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :)):

Preparare crema ciocolata

Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza bine cu restul cremei. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta si coaja de portocala.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un bol de pun cele 4 linguri cu zahar si se amesteca cu amidonul. Se adauga 200 ml lapte, din litrul de lapte pe care-l avem, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase amidonul. Restul de lapte se pune la fiert, cand a fiert se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si peste laptele cu ciocolata se adauga amidonul. Se amesteca intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se lasa pe foc pana cand amestecul se ingroasa bine (vezi foto) iar apoi se da la racit

Intre timp, cat se raceste crema fiarta, mixam untul (care a fost lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Peste untul mixat se pune, putin cate putin, crema racita. Crema obtinuta eu am impartit-o in doua parti.

Foile de blat de insiropeaza cu siropul facut si peste doua din foi se pune crema obtinuta.  Se da la rece si intre timp facem foile de blat.

Preparare foile de blat:

Ouale se bat bine bine cu zaharul vanilat si cu zaharul, turnandu-l treptat. Cand ouale sunt batute spuma adaugam laptele si uleiul, putin cate putin si alternandu-le. Se adauga faina cu praful de copt si turnam treptat, pana obtinem un aluat ca smantana de gros. Punem lingurile cu cacao si esenta de rom, impartim in 3  si coacem 3 foi. Foile se coc la foc mediu primele 5 minute apoi inca 10 minute la foc mic, faceti testul cu scobitoarea inainte de a scoate foile. E posibil sa dureze mai mult.

Racim foile de blat, racim cremele si incepem asamblarea.

Nu uitati sa va preparati un sirop pentru insiroparea blaturilor sau poti –o faci cu suc natural de fructe

Punem o foaie de blat- insiropare- crema de ciocolata- foaie de blat-insiropare- crema de vanilie- blat- insiropare- crème ole- frisca.

Se da la rece cateva ore si apoi se serveste langa o cupa cu sampanie

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca prajita si frisca