Iată o rețetă foarte simplă de chec marmorat, glazurat cu ciocolată și alune, un deliciu pufos, perfect pentru orice ocazie.
Pentru acest Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, cacao, ciocolată și alune.
Cum se prepara acest Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă medie de chec. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de sare, zahărul tos și pe cel vanilat. Mixează-le bine până își dublează volumul și se deschid la culoare. Adaugă uleiul.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă în compoziția de ouă, apoi mixează până se omogenizează.
Toarnă 3/4 din aluat în tavă de chec. Amestecă restul de compoziție cu cacao, apoi pune-o în tavă, peste cea albă și marmoreaza ușor cu o furculiță.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, mai lasă 2-3 minute în cuptor, apoi scoate tava și lasă checul la răcit.
Topește ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugă alunele și amestecă. Toarnă glazura peste checul răcit.
Așteaptă să se întărească glazura, apoi îl poți tăia și savura.
Este super pufos și delicios.