Tort exotic cu kiwi si banane

de oana_pisicutza16 in Torturi, 2 Noi 2011 | 28199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 6 lingura zahar;
  • 8 linguri de faina;
  • Crema de kiwi:
  • 6 kiwi;
  • 6 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
  • Crema de banane:
  • 5 banane;
  • 5 linguri zahar;
  • ½ plic gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic cu kiwi si banane:

Blatul:

Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema de kiwi:

Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de kiwi se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Crema de banane:

Se decojesc bananele. Bananele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de banane se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Asamblare:

Blatul se taie in doua. In tava in care am copt blatul punem prima jumatate de blat. Peste blat se pune crema de kiwi. Se lasa la frigider 1 ora. Peste crema de kiwi se pune crema de banane. Dupa ce am pus crema de banane punem a doua jumatate de blat. Se lasa tortul la frigider 2 ore

Tortul e pregatit pentru ornat

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic cu kiwi si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela_ella 1

04.06.2012, 11:00

ok ms

bianca_popescu92 1

15.04.2014, 21:37

Buna , te rog frumos spune-mi si me ce cantitate de cacao se pune in blat pentru ca am vazut ca nu se specifica . Multumesc frumos

oana_pisicutza16 1

17.04.2014, 23:14

nu se pune cacao in acest blat, ingredientul e pus acolo din greseala, am facut si blat cu cacao. Imi cer scuze pentru greseala.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara cu caramel si ciocolata