Tort "chinuit"

de bahna_violeta in Torturi, 18 Aug 2012 | 3624 vizualizari

 

Nu arata cine stie ce,dar la gust a fost foarte bun:d

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri crema pentru prajituri cu aroma de ciocolata
  • 3 plicuri praf de copt
  • frisca 500 ml
  • 2 banane
  • struguri
  • pepene galben
  • o cana de zahar2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "chinuit":

Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de copt stins cu otet. Punem aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam la 200 de grade timp de 30 de minute. Cand e gata il lasam la racit.

Facem crema conform instructiunilor de pe plic.

Taiem blatul in 3, il insiropam cu sirop de zahar ars (zahar ars peste care am pus apa), punem o parte din crema si o banana taiata feliute, punem urmatorul blat. Il insiropam si pe acesta bine, punem jumtate din frisca si banana taiata feli, punem ultimul blat pe care il insiropam bine, punem restul de crema peste tot tortul, o intindem bine cu ajutorul unui cutit. Punem frica ramasa deasupra tortului, ornam cu boabe de struguri si feliute de pepene galben.

Sper sa va placa, chiar de nu arata foarte bine,este foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "chinuit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]