Tort Diplomat cu zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 12 Apr 2014 | 8528 vizualizari

 

Ultima zmeurica din congelator ,deci un tortulet mic,diplomat si cu blat de rulada ''imbibat'' cu dulceata de zmeura......ce sa mai lungesc pelteaua,e un tort plin de aroma si pomisori infloriti..
La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri de faina
  • dulceata de zmeura
  • Diplomat
  • 3 oua
  • 300 ml frisca hulala
  • 100 ml smantana 40 %grasime
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g zmeura congelata
  • 20 g gelatina
  • Glazura
  • frisca si ornamente din ciocolata si pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu zmeura:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava,se dezlipeste blatul de hartia de copt apoi se imparte in 3 parti egale.cat este blatul caldut se intinde dulceata de zmeura.

Diplomat:

Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele se pun pe foc pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece.Dupa ce crema de galbenusuri s-a ingrosat se trage de pe foc ,se lasa cca 10 min pana albusurile spuma si frisca hulala amestecata cu smantana.Se adauga peste galbenusuri gelatina hidratata si apoi se amestema cu frisca si albusurile batute spuma.

Asamblare:

Luam un castron sau o cratita si o imbracam cu folie alimentara,asezam zmeura,apoi fasiile de blat,in forma de spirala si apoi turnam diplomatul pana se umple castronul,se adauga  si restul de zmeura si se lasa la frigider cca 4 ore.Apoi se rastoarna pe o farfurie se imbraca cu frisca si se orneaza cu inspiratie sau fara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat