Tort de ciocolata cu capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 15 Mar 2010 | 4191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -3 oua
  • -150 gr zahar
  • -100 gr ciocolata neagra menaj
  • -50 gr faina
  • -3 plicuri zahar vanialt
  • -1 praf de copt
  • - 100 gr migdale
  • pt moussse:
  • -2oua
  • -350 ml lapte
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -1plic si jumate de gelatina
  • - 2 linguri amidon
  • - 250 ml frisca
  • -200 gr zahar
  • -5-6 capsuni decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni:

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce devin o crema. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma , migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35min-40. se incearca cu o scobitoare cand e gata .

Mousse:

Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceasta si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta. Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece `3 ore. Cand sa intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornamm tortul cu capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionela2682 1

15.03.2010, 12:27

capsuni si ciocolata ce altceva sa mai cerem!

diana_k 1

15.03.2010, 13:33

chiar ca e o combinatie super ...capsuni -ciocolata !

Teo 1

15.03.2010, 20:22

imi place cum arata portioara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi