Desert tort Diplomat

de Rahela Velicu in Torturi, 4 Iun 2021 | 4986 vizualizari

 

Un tort delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 160 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de gelatina
  • piscoturi
  • fructe din compot sau proaspete ( eu am folosit un compot de piersici, unul de ananas si 2 banane).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid.

Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina. Amestecam bine si lasam compozitia la racit.

Mixam frisca lichida si o integram amestecului de galbenusuri. Va ramane destul de fluida compozitia.

Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara ( avem grija sa lasam suficient surplus ca sa putem sigila bine tava) si adaugam fructe. Turnam compozitia de galbenusuri si apoi adaugam iarasi fructe ( acestea se vor scufunda in crema). Adaugam un strat de piscoturi trecute cateva secunde prin compot si strangem capetele foliei alimentare astfel incat sa acopere perfect piscoturile.  Eu nu am pus perfect folia alimentara si mi s-a scurs putina crema din tava. Dam la frigider cel putin 9-10 ore sau peste noapte. Desfacem folia alimentara si rasturnam tortul pe un platou. Ornam cu frisca si fructe dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de vara