Tort Diplomat cu mascarpone

de madi_marin in Torturi, 26 Aug 2010 | 31009 vizualizari

 

Episodul 4 al serialului ,,Torturi cadou,,.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
Crema diplomat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 conserve mici cocktail de fructe
  • 6 pliculete gelatina
Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva mica de piersici jumatati
  • 2 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu mascarpone:

Se prepara intai blatul: se bat ouale foarte bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie si faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizarea completa. Se tapeteaza tava cu fund detasabil cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt unsa cu putin unt , apoi se toarna compozitia pentru blat si se coace cam 15-20 de minute. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Crema diplomat: se freaca galbenusurile cu zaharul la bain marie, apoi se adauga laptele si ciocolata albasi se amesteca totul pana se obtine o crema nu foarte groasa. Gelatina se pune la inmuiat in siropul de la conserve plus 100 ml apa, apoi se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa se fiarba. Se pune la racit. Frisca se bate spuma tare.

Intr-un vas incapator se pun crema mascarpone, frisca batuta, gelatina si amestecul de galbenusuri si ciocolata. Se omogenizeaza totul foarte bine cu mixerul.

Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie de plastic, se toarna jumatate din compozitia de crema, se pun deasupra fructele dintr-o conserva, apoi se pun cealalta jumatate de crema si cealalta conserva de fructe. Deasupra se pune blatul si se acopera cu folie. Se lasa la rece cam 3 ore. Se orneaza cu frisca batuta si cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (17)

madi_marin 1

28.08.2010, 08:57

Sylvia, Corina.....multumesc ....

adasev12 1

29.08.2010, 21:31

super...duminica viitoare am sa-l incerc si eu...10 cu steluta

madi_marin 1

30.08.2010, 10:32

adasev...incearca-l cu incredere....e simplu de facut si e foarte bun....

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane