Tort Milka

de Panacris in Torturi, 25 Mai 2012 | 8190 vizualizari

 

Pozele nu sunt prea sugestive, dar gustul e minunat!:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • Unt 200 gr
  • ulei 5 linguri
  • zahar tos 150 gr
  • zahar vanilinat1 plic
  • oua 6 bucati
  • faina alba de grau 300 gr
  • amidon 100 gr
  • praf de copt 1 plic
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema
  • Afine 1 pahar (cca. 600 g)
  • ciocolata Milka alba 1 tableta (100 g)
  • smantana grasime 75% 1 pahar (200 g)
  • lapte grasime 3% 100 ml
  • Pentru „pete“:
  • ciocolata Milka alba 2 tablete (de cate 100 g)
  • zahar pudra 150 g
  • sirop de afine 3–4 linguri
  • unt de cocos, (de ex. Palmin) 10 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milka:

Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se amesteca energic cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos. In amestec se vor incorpora, pe rand, ouale. Separat, se amesteca faina cernuta, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie apoi se adauga la amestecul de unt. Afinele se strecoara si siropul scurs se pastreaza. Se topeste tableta de ciocolata Milka, si se adauga o lingura cu varf de smantana. Intr-un castron se varsa restul de smantana, in care se va adauga ciocolata topita. La final, se vor incorpora in acest amestec afinele scurse.

Intr-o forma de prajituri cu marginea inalta, unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, se rastoarna 3/4 din aluat si se niveleaza cu o spatula de plastic.

Intindeti apoi uniform crema de smantana, si amestecati foarte putin cu un tel, astfel incat sa amestecati o cantitate mica din crema, cu aluatul deja intins in tava.

In final, amestecati restul de aluat cu lapte si turnati peste crema de smantana.

Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins la 180°C

Se rupe in bucati o tableta de ciocolata Milka alba si se topeste la Bain-Marie.

Zaharul pudra se amesteca cu sirop de afine. Acest amestec nu trebuie sa fie prea fluid.

Adaugati treptat, la amestecul de zahar pudra cu sirop de afine, ciocolata Milka topita si amestecati bine.

Dupa ce s-a racit, ungeti prajitura cu acest amestec si lasati sa se intareasca.

A doua tableta de ciocolata Milka alba, se va topi si se va amesteca cu unt de cocos. Cu o lingurita, se va imparti, sub forma de pete, pe intreaga suprafata a prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos