Tort de menta

de ianculubita in Torturi, 16 Mar 2013 | 3951 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru cei 8 anisori ai LIVIEI,prima nepotica nascuta in familie(din Italia)
LA MULTI ANI LIVIA!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 3linguri apa rece

Crema

  • 300g ciocolata menaj
  • 2plicuri praf de frisca sau 300ml smantana pentru frisca
  • 1lingura pudra de menta
  • 2linguri lichior de menta(facut de mine)

Sirop

  • 200ml apa
  • 5linguri zahar
  • esenta de menta Dr.Oetker

Glazura

  • frisca
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de menta:

Pentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o spatula in miscari verticale;rasturnam compozitia in tava de tort cu hartioe de copt si lasam la foc mic 30min

Pentru crema,ciocolata taiata o topim in bain-marie,adaugam lichiorul iar dupa ce s-a racit,amestecam cu jumatate din frisca batuta,pudra de menta si lasam sa se mai raceasca(atentie sa nu se intareasca prea tare)

Pentru sirop amestecam intr-un vas pe foc apa cu zahar pana se topeste iar dupa ce s-a racit turnam 1-2lingurite de esenta

Blatul dupa ce s-a racit,il taiem in doua foi,le insiropam,punem intre ele crema,avand grija sa dam deoparte 3linguri pentru ornat
;imbracam tortul cu frisca ramasa,de asemenea dam deoparte 3linguri pe care le amestecam cu colorant si o folosim la ornat

Dupa ce am imbracat tortul,cu poshul facem moturi intercalate cu ciocolata ci menta iar pe margini punem tablete cu crema de menta in ciocolata MIDNIGHT MINTS(din comert)

Lasam la rece tortul 1-2h dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ianculubita 1

27.10.2013, 07:41

ma bucur Bianca

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:42

foarte frumos

ianculubita 1

01.11.2013, 07:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu zmeura