E bun si usor de facut.Imi place sa fie si cu blat,piscoturi sau rulada.Am facut toate variantele.
Pentru ca nu am fotografi cu etapele pregatirii,am sa pun mai multe variante ale aceluiasi tort.
Galbenusurile,zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa ca o ciulama.Se lasa la rece,dar nu foarte mult.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece cca 10 min si se adauga in ciulamaua de galbenusuri inca calda.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat se amesteca cu frisca si apoi cu ciulamaua de mai sus.
Cratita,castronul pe care-l folosim se imbraca cu folie alimentara,punem fructe pe fundul ei,cum vrem sa fie decorat( fundul o sa devina partea de sus),se adauga crema obtinuta,apoi fructe si tot asa pana se terminam cu crema,la final punem piscoturi,sau rulada sau blat .Se lasa la rece ,se rastoarna ,deobicei a doua zi,eu dupa vreo 5 ore l-am rasturnat si era ''tapan''