Tort cu visine si branza

de Rocsi in Torturi, 27 Iul 2014 | 6704 vizualizari

 

Astazi este ziua bunicului meu, si m-am gandit ca daca nu ii pot fi alaturi, macar sa fac ceva dulce sa ii trimit. Eu nu imi doresc decat sa il tina Dumnezeu multi ani alaturi de noi si sa fie sanatos! Si uite asa a rezultat acest tort delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Crema:

  • 100 gr unt
  • 700 gr branza de vaci cremoasa
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • decoratiuni din zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si branza:

Blatul:
Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta, dar cu miscari lente de jos in sus.
Scoatem visinele din borcan si le scurgem bine de sirop.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem jumatate din visine, turnam compozitia de blat peste si nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita pentru 12-15 minute.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.

Crema:
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine o spuma.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema, adaugam branza de vaci, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Mixam bine, apoi cu o paleta, incorporam frisca batuta (mai oprim 4-5 linguri pentru ornat).

Pentru insiropat blaturile, am pregatit un sirop dintr-o cana de apa, cateva bucati coaja de lamaie dar fara partea alba, doua linguri de zahar. Le punem pe foc sa dea 3-4 clocote, apoi il lasam sa se raceasca.
Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara.
Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, apoi punem mai bine de jumatate din crema.
Punem foaia a doua, insiropam si restul de crema.
Nivelam frumos, iar din frisca oprita formam cateva moate.
Dam tortul la frigider pentru circa o ora, apoi il scoatem pe un platou.
Ciocolata o taiem cu cutitul, punem pe centrul tortului si pe laterale unde este crema.
Punem si cateva decoratiuni din zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si visine