Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

de Veronica22 in Torturi, 11 Mar 2013 | 13890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 ml vin rosu
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 150 gr unt sau margarina moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 gr ciocolata cu lichior de cirese
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata neagra,
  • 2-3 linguri de frisca,
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure:

Blat:

Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat. Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie. Incorporam si faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in compozitie. Punem in tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem 60 minute la foc mic. Se scoate din tava, se scoate hartia de copt si se lasa la racit. Cand este rece se taie in doua.

Crema:

Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat. Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita. Toate ingredientele se amesteca impreuna.

Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul. Insiropam blatul cu sirop din apa, zahar si esenta de rom. Punem crema peste blat, punem si a doua foaie pe care o insiropam de asemenea. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore.

Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca. Se pune din nou la rece o ora.

Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diana_k 1

13.03.2013, 09:13

super tortul,e delicios

Veronica22 1

15.03.2013, 08:13

Va spun fara sa ma laud dar e foarte bun.Are un gust deosebit de bun. Daca aveti timp puteti sa-l incercati.

Valclaudia 1

21.03.2013, 21:34

tare interesant... cred ca voi incerca reteta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si piersici