Pentru blat am faramitat biscuitii cu ajutorul robotului. Ciocolata se topeste pe baie de apa impreuna cu untul. Se adauga biscuitii maruntiti, se omogenizeaza si se aseaza in strat uniform intr-o tava de tort detasabila cu diametrul de 32 cm.
Se da la rece.
Pentru umplutura de mere, am amestecat merele taiate cubulete mici cu zaharul si 250 ml suc de mere, scortisoara,zeama si coaja de la lamaie si zaharul vanilat si se fierb la foc mic pana se inmoaie bine. am adaugat amidonul dizolvat in 100 ml suc de mere si se adauga peste amesteculde mere. Se mai fierbe pana ce amestecul capata consistenta. Se toarna peste blatul racit, se niveleaza si se da la rece. Pentru crema punem gelatina la hidratat in apa rece sau suc de mere 50 ml.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de apa, omogenizam apoi incorporam frisca batuta.
Turnam crema obtinuta peste compozitia de mere din tava, nivelam si dam la rece pentru cateva ore. Am detasat peretii tavii si am aseazat prajitura pe un platou.
Se decoreaza cu felii de mere si putin praf de cacao sau scortisoara.
Pofta buna !