Pentru bunatatea asta dulce si aromata ii multumesc Cristinei care m-a inspirat.
Se caramelizeaza zaharul in cratita in care urmeaza sa coacem tortul, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se curata merele de coaja si samburi si se taie in sferturi. Se aseaza merele peste zahar, se presara scortisoara si bucatele de unt si se dau la cuptor cca 20 de minute la 180 de grade.
Se mixeaza ouale ptr crema cu zaharul si cu laptele si se toarna compozitia peste merele coapte. Se da la cuptor ptr alte 30 de minute.
Pregatim blatul: se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat mixandu-se in continuare pana se topeste. Faina se cerne si se adauga in ploaie amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Se toarna compozitia peste crema si se niveleaza, apoi se mai coace inca 20-25 de minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou.
Se orneaza dupa preferinte sau se papa asa cum e, ca e la fel de bun :D