Tort cu mascarpone si fructe de padure

de oana_pisicutza16 in Torturi, 16 Feb 2012 | 13975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 oua;
  • 5 linguri de apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 10 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;   
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone;
  • 150 ml frisca;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de la o lamaie;
  • 3 lingurite zeama de lamaie;
  • 3 linguri de zahar;
  • ½ plic de gelatina;   
  • Crema cu fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (mure, zmeura, fragute, afine);
  • 4 linguri zahar;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 1 ½  plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si fructe de padure:

Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un pic de apa rece si se hidrateaza pe baie de abur. Se bate frisca si se adauga peste mascarpone. Se pune coaja si zeama de lamaie impreuna cu gelatina peste crema si se mai mixeaza putin

Crema cu fructe de padure: Fructele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de fructe se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Asamblare: Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul. Se insiropeaza. Se pune crema de mascarpone. Se pune urmatoarea foaie de blat. Se pune crema de fructe. Se pune ultima foaie de blat

Se decoreaza dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

soryna1981 1

18.02.2012, 14:18

Fetelor cum pot pune si eu aceste emotiocoanse?.....d-au click pe zambaret in coltul de la chenar se deschide pagina cu ele, dar cand sa pun si eu ceva dispare si nu reusesc sa apas.....cum fac?

BuburuzaBubu 1

01.04.2012, 17:07

WoooW arata delicos

babi5 1

16.12.2014, 20:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
La multi ani,Bunica!