Tort cu mere

de ella 87 in Torturi, 16 Dec 2013 | 4363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5mere
  • 4linguri miez nuca
  • 2 ling zahar
  • 2ling dulceata visine
  • 1 fiola esenta portocale
  • 1lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Pe masura ce curatati merele, stropiti-le cu putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze.

Puneti pe fundul formei de copt 3 linguri de zahar, avand grija ca intreg fundul sa fie acoperit, apoi dati la cuptor cateva minutele. Atentie sa nu se arda.

Cand zaharul este caramelizat, scoateti tava si introduceti merele cu scobitura in sus. Merele nu trebuie sa fie coapte, ci doar sa se inmoaie un pic, asa ca incercati cu scobitoarea sau cu o furculita sa vedeti cum se prezinta merele peste 5 minute. Pregatiti umplutura, pana merele sunt la cuptor. Nuca se amesteca cu gemul.

Se scoate tava cu mere, se umple fiecare mar cu compozitia de nuca, gem si se lasa deoparte, pana faceti blatul.

Se separa ouale. Albusurile se bat cu 4 linguri de zahar. Cand albusul este gata adaugati pe rand galbenusurile si amestecati usor cu o lingura de lemn. Adaugati putina vanilie. Ultima oara se pune faina in care s-a incorporat praful de copt. Se amesteca cu grija, cu o lingura de lemn, pana aluatul devine omogen si pufos. 

Daca va place scortisoara, inainte sa turnati blatul peste mere, presarati 1 lingura de scortisoara deasupra merelor. Puneti blatul peste mere si dati la cuptor, dupa jumatate de ora incercati cu o scobitoare si lasati-l la cuptor pana cand scobitoarea iese curata. Dureaza in jur de 30-40 minute.

Scoateti tortul din cuptor cand e gata copt si, cu un cutit, dezlipiti bine marginile, apoi, ajutandu-va de un platou sau o farfurie, rasturnati tortul. Se poate imbraca in frisca eu lam servit asa, a fost delicios:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

T I M E A 1

16.12.2013, 21:51

Rocsi 1

17.12.2013, 11:06

Este foarteee bun!

ella 87 1

17.12.2013, 11:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars