pt blat:
pentru crema caramel:
pentru sirop:
pentru ornat:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, dupa care omogenizam bine compozitia.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20- 39 min.
Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet ( stiu ar fi trebuit sa fac eu crema, dar cand te grabesti aceste creme te scot din impas) si o dam la frigider.
Taiem blatul in 3 dupa ce s-a racit.
Insiropam cu siropul facut din cele 4 linguri de zahar pe care le-am caramelizat, apoi am pus apa si am lasat pana s-a topit caramelul.
In crema de caramel am pus cateva caise taiate cubulete.
Umplem tortul cu crema caramel si caise si ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar albastru si rosu pentru a-mi iesii un liliac.
Din caramelul pe care l-am facut pt sirop am luat cu lingura si am imprastiat pe o hartie de copt si le-am lasat la racit, dupa care am ornat cu ele.