Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat

de ramonamocansuciu in Torturi, 22 Noi 2012 | 5238 vizualizari

 

Aceasta reteta este una foarte usoara si produsul finit este unul excelent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • jumatate de cana de lapte
  • 3 linguri de faina
  • o cutie de crema de vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Pentru glazura:
  • o ciocolata cu interior de orez expandat
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat:

Blatul: se separa ouale,albusul de galbenus,se bate albusul cu zaharul si zaharul vanilinat,se adauga galbenusurile,se mai bat putin,dupa care se adauga faina si praful de copt.Se baga la cuptor,incins in prealabil la 180 ° C.

Crema: intr-o oala se pune laptele la fiert cu zaharul vanilinat,se pune faina si se amesteca continuu,dupa ce compozitia s-a legat,se ia de pe foc si se lasa la racit.Se amesteca aceasta compozitie racita cu crema de vanilie;

Glazura: intr-o oala (eu am folosit o cratita de teflon) se pune apa si zaharul,se pune pe foc,la foc mic,cand incepe sa fiarba apa punem bucati de ciocolata mestecand continuu pentru a omogeniza compozitia,dupa ce ciocolata s-a topit se adauga frisca si se mai lasa putin pe foc.Dupa ce compozitia devine putin vascoasa se ia de pe foc si se lasa la racit.

Blaturile (eu am facut 2 blaturi),se insiropeaza si se adauga crema,apoi al doilea blat insiropat,dupa care punem glazura si-l lasam la rece pana glazura se intareste;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cifra unu