Tort cu fructe

de simonay in Torturi, 12 Iun 2013 | 4953 vizualizari

 

Este delicios ,fructele pot fi alese in functie de sezon .

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua ,
  • 200 gr.zahar pudra ,
  • 200 gr. faina 00 ,
  • 100 ml. ulei (floarea soarelui) ,
  • coaja rasa de portocala sau lamaie ,
  • un praf de sare .

Crema :

  • 3 oua ,
  • 200 gr. zahar ,
  • 250 gr. unt .
  • Frisca batuta 250 gr. .
  • Fructe : 2 portocale (mandarine),2.babane ,2 kiwi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Blat :

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase se adauga pe rand uleiul ,coaja de portocala sau lamaie, sarea si faina cernuta,separat se mixeaza albusurile pana devin lucioase dupa care se incorporeaza in prima compozitie amestecand usor cu lingura de jos in sus pana se omogenizeaza .Se coace pe hartie de copt 30'-35' la 180° .

Crema:

Pe baie de aburi se bat ouale intregi cu zaharul ,cand compozitia devine densa se ia de pe foc si se da la rece ,in untul mixat spuma se adauga pe rand compozitia racita.

Frisca batuta bine.

Se taie blatul in doua (orizontal),se pune un strat de crema ,fructe ,frisca ,deasupra crema , frisca si apoi se orneaza cu fructe.

Este o bomba calorica !,dar e delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros de vara