Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura

de Xandrinne in Torturi, 29 Aug 2013 | 12489 vizualizari

 

O reteta pregatita pentru Diana si provocarea lunii august Dulce Romanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie, un praf de sare.
  • Crema:
  • 1 cutie (150 g) crema de branza, "Ceva Fin Cremos cu smantana",
  • 4-5 linguri zahar,
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina,
  • 100 g zmeura
  • Jeleu:
  • 200 g zmeura,
  • 4 linguri zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura:

Pentru blat mixam bine ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, cca 20 de minute. Incorporam usor, in trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit pe un gratar pentru prajituri. Cand s-a racit il asezam pe un platou, asezam in jurul lui inelul formei detasabile in care am copt blatul; daca doriti il puteti insiropa, eu asa am facut. Am folosit putina zeama de compot.

Hidratam gelatina, 10 minute, in apa rece (punem apa peste gelatina cat s-o acopere), dupa care o topim pe bain marie si o lasam la racit doua minute. Amestecam crema de branza cu zaharul, mixam frisca; incorporam gelatina in crema de branza si apoi frisca, amestecam cu grija. Incorporam, tot cu grija, zmeura. Turnam crema peste blat, nivelam usor, presaram deasupra niste zmeura si dam la rece, cca 3 ore.

Fierbem 200 g zmeura cu 4 linguri de zahar. Dam cateva clocote, cat sa se inchege putin siropul format. Punem zmeura intr-o sita si separam pulpa si sucul de samburei; turnam jeleul racorit peste tort si mai dam putin la rece. Dupa cum se vede jeleul nu s-a intarit ca cel cumparat din comert, dar, in cazul meu, tocmai asta era ideea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

LidiaChivu 1

18.03.2014, 21:51

frumos si delicios!

ela 1

18.03.2014, 23:24

la multi ani!!!!

Deea1810 1

18.10.2016, 01:18

este foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza