retete festive de iarna
Blat-Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam uleiul.
Intr-un bol amestcam faina cu praful de copt,coaja rasa de portocala,cacao.
Cernem deasupra la crema de oua si amestecam cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pentru cca 35-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca blatul pe un gratar cat pregatim crema
Crema de branza-branza de vaci o pasam cu untul cu ajutorul unei furculite(eu am folosit blenderul)Adaugam treptat zaharul si mixam( cu mixerul )adaugam crema de branza,esenta si mixam pana ce se omogenizeaza.
Budinca de vanilie-Punem 400 ml de suc intr-un ibric la incalzit,restul il amestecam cu praful de budinca si zaharul,
Cand sucul sa incalzit adaugam amestecul si cu telul amestecam continuu pana ce capata consistenta unei budinci.
Ansamblare-pe un platou adaugam inelul regalbil de la tava in care am copt blatul,Adaugma prima foaie,o insiropam cu suc de portocale,adaugam crema de branza,nivelam,adaugam a 2 felie de blat insiropam,adaugam crema de branza,adaugam ultima felie de blat-insiropam si adaugam ultima parte de crema,nivelam si dam la rece 10 min.
Adaugam budinca fanta cat este calduta,o nivelam,dam la rece 30 min inainte sa decoram tortul.
Eu am decorat pe margine cu frisca(care am amestecato cu 2 linguri budinca de fanta si cu ciocolata)
1
M-am inspirat de aici https://adygio.com/tort-fanta-cu-suc-de-portocale-reteta-video/