Piftie de pui si curcan

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2020 | 3649 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun''
 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati pulpe de pui (ciocanele)
  • 1 bucata pulpa inferioara de curcan
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • o bucata de telina
  • un patrunjel
  • un pastarnac
  • un ardei capia
  • o capatana mare de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • cantitatea de apa trebuie sa fie cu trei degete peste carne
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui si curcan:

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid.

Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si carnea se desprinde usor de pe oase.

Eu am adaugat si un ardei capia pentru ca imi place mult. Nu mi-a colorat zeama pentru ca l-am fiert la foc mic. Daca nu va place voi puteti sa omiteti ardeiul.

Dupa ce a fiert carnea si legumele se scoate si se lasa la racit. Se taie carnea rece si se asaza in castronele dupa ce am asezat bucatele de morcov si fasii din ardeiul capia.

Cand zeama este calduta ( nu ferbinte) punem usturoiul zdrobit si lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit zeama, o strecuram si o punem in castronele si o dam la rece ferita de inghet.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de apa se pune in functie de carnea pe care o avem, va trebuie sa fie cu trei degete peste carne, daca punem mai multa apa va dura foarte mult fierberea si riscam sa fierbem ore in sir si piftia sa nu se inchege

2

putem verifica daca piftia a fost fiarta suficient , se pune o lingurita de zeama pe o farurioara si o lasam sa se raceasca( la frigider) daca nu se incheaga este clar trebuie fiarta pana se mai evapora din apa si ramane zeama concentrata din oase

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Curry de casă cu orez basmati și curcan