Este o mancare foarte gustoasa, dar necesita mult timp, nu trebuie decat sa o pazim si sa amestecam des, in rest rezultatul este unul pe masura!
Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile pentru a nu se prinde de fund, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam si mai amestecam din cand in cand pana ce carnea s-a rumenit frumos pe toate partile.
Dupa ce a scazut apa si carnea este rumena, adaugam 100 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora, cand s-a terminat mai adaugam inca 100ml apa si lasam din nou sa fiarba pana se termina apa si asa procedam inca de 2 ori.
Intre timp, curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le trecem ori pe razatoare mica, ori prin blender.
Dupa cele 400 ml apa evaporate, adaugam ceapa si usturoiul, amestecam des pentru a nu se arde pana scade apa lasata de la legume.
Mai repetam operatiunea de 3 ori cu inca 100 ml apa, iar cand s-a evaporat si aceasta punem bulionul sau pasta de rosii, mai lasam la fiert pana incepe sa sfaraie si la final inca 100 ml de apa si boiaua dulce, amestecam des si cand nu mai este apa deloc stingem focul si presaram patrunjel verde.
Servim alaturi de orice garnitura la alegere. Eu am facut un piure de cartofi, pentru ca fetita mea il adora!