Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

de Merisor in Porc, 16 Iul 2013 | 7184 vizualizari

 

O combinatie foarte buna fasoalea verde cu dovlecelul si imbinate cu costita afumata, chiar deliciu a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 500 gr fasole verde
  • 600 gr costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 300 gr pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata:

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere.

O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam de oase ca sa nu ocupe mult loc si pregatim restul ingredientelor.

Curatam si spalam legumele.

Dovlecelul il taiem cubulete si il oparim in apa in care a fiert costita pentru cateva minute, in cateva clocote, apoi il scoatem si il asezam intr-un vas de yena cu capac, peste bucatile de costita.

Procedam la fel si cu fasolea verde pe care o oparim in aceeasi apa la fel ca si dovlecelul, apoi o asezam si pe ea in vasul de yena.

Calim restul legumelor tocate marunt, adica ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul in ulei si mai stropim din cand in cand cu zeama de la costita.

Cand sunt patrunse legumele, adaugam pasta de rosii, potrivim de sare, piper si cimbru, mai diluam cu putina zeama de la costita si lasam cateva minute pe foc.

Tocam mararul si patrunjelul, le amestecam in sosul de rosii si turnam totul in vasul de yena peste restul ingredientelor.

Punem capacul si dam la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot pune rosii proaspete in loc de pasta.

2

Daca iese tocanita zemoasa, se poate adauga catre final putina faina diluata in putina apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare