Tocanita de legume, de post

de mirela0911 in , 10 Aug 2018 | 11150 vizualizari

 

Chiar daca e de post, tocanita a iesit delicioasa, plina de arome si culoare.
Si bineinteles ca am folosit si de data aceasta noile condimente de la Delikat care au imbogatit gustul tocanitei.
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac maricel
  • 4-5 cartofi
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 buc rosie mare de gradina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce Delikat
  • piper boabe negru Delikat
  • 1/2 lgt amestec de ierburi si boia
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume, de post:

Se curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete.

Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si se lasa la calit. Cand este gata, se adauga boiaua dulce, se amesteca repede pentru a nu se arde si se pun cartofii. Se amesteca bine, apoi se toarna apa cat sa treaca peste ei. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, adaugandu-se sare dupa gust si piper proaspat macinat.

Rosia se spala, se opareste cateva secunde si se curata de pielita. Se taie in cubulete. Ardeiul kapia se spala si se coace (eu l-am avut gata copt din congelator). Se curata apoi se taie marunt.

Dupa ce cartofii au fiert pe jumatate, se adauga rosia si bucatile de dovleac. Se completeaza cu apa fierbinte daca este nevoie. Se lasa sa fiarba in continuare adaugandu-se si ardeiul copt.

Cand totul este gata, se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia si sare daca mai este nevoie. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi se stinge focul.

Patrunjelul verde se spala, se taie marunt si se presara peste tocanita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai completeaza cu apa in functie de cat sos doriti sa aiba tocanita!

2

Se poate pune chiar si 2-3 cepe, aceasta ii da un gust deosebit tocanitei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ina 1

11.08.2018, 17:44

Ce buna!

mihaelar63 1

13.08.2018, 23:21

Nu o spun prima data . In aceasta perioada a anului se prepara cele mai savuroase mancaruri cu legume

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:55

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post