Tiramisu reţetă reinterpretata

de Merisor in Torturi, 28 Ian 2013 | 10845 vizualizari

 

Tiramisu reţetă reinterpretata
Avand achizitionate niste piscoturi si frisca m-am gandit sa fac ceva rapid si mai putin costisitor. Nu ca nu mi-ar placea si cu niste crema de branza, dar mi-a lipsit din frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • 500 ml cafea fiarta
  • 50 ml coniac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

Fierbem cafeaua la filtru, o indulcim putin, eu am pus totusi 2 lingurite de zahar, apoi o lasam la racit, iar dupa racire punem si coniacul.

Amestecam budinca cu faina, zaharul si laptele si o punem la fiert pana se ingroase apoi o lasam la racit.

Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste si adaugam in ea esenta de vanilie, pe urma o vom amesteca cu budinca de vanilie racita si omogenizam bine cu mixerul.

Trecem piscoturile prin cafeaua racita si incepem sa asamblam, un rand de piscoturi, un rand de crema, iar deasupra ornam cu cacao.

Eu am folosit si piscoturi cu cacao si din cele obisnuite, asa pentru efect.

Este foarte bun si se poate aroma dupa gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Merisor 1

30.01.2013, 21:07

Multumesc, dragele mele!

loredanaaa 1

04.02.2013, 20:34

ceva rapid si bun imi place,abia astept sa-l incerc dar saptamana asta mi-am propus un blat de blat de pandispan

alexandra27 1

05.02.2013, 15:50

bun....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]