Tort cu sticla de sampanie

de janet in Torturi, 22 Apr 2010 | 7473 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru un prieten si s-a dovedit a fi o surpriza deosebita!Pentru acesta ar trebui sa avem florile si frunzele de trandafir facute de dinainte,cu care vom decora sticla de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • -7oua
  • -7 linguri de zahar
  • -6 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • pentru crema:
  • -400 gr ciocolata menaj
  • -300 gr frisca lichida
  • -100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sticla de sampanie:

Blatul:

batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o scobitoare ,daca iese curata ,blatul este gata.

Crema:

punem pe foc frisca si ciocolata rupta bucati sau data prin razatoare,cind s-a topit tragem la o parte ,lasam sa se racoreasca si adaugam untul la temperatura camerei amestecind bine cu mixarul,dam crema la frigider si pregatim blatul pentru montare.

Montare:

Pe mijlocul blatului decupam un cerc cit sticla de sampanie si impartim blatul in 3 foi pe care le umplem cu crema de ciocolata.Deasupra punem glazura tot de ciocolata;150g de ciocolata menaj,75 ml frisca lichida si 30g unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sticla de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun