Desert prajitura Tiramisu

de mirela0911 in Prajituri, 20 Iun 2021 | 4870 vizualizari

 

Aveam niste mascarpone in frigider si am zis sa fac tiramisu, dar altfel. Asa am ajuns la aceasta prajitura care s-a dovedit a fi un mare succes pentru ca s-a terminat repede, mult prea repede. 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 9 oua
  • un varf cutit sare
  • 200 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 180 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt Amaretto
  • cacao pudra

Sirop:

  • 300-350 ml cafea preparata
  • 3-4 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt esenta migdale
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tiramisu:

Blatul: Intr-un bol se pun ouale intregi, mai putin 3 galbenusuri care se vor folosi pt crema. Se adauga sarea si zaharul si se mixeaza timp de 4 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina alba si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in compozitia de oua in 2-3 reprize, cu ajutorul unei spatule si cu miscari usoare. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt fiecare blat separat, intr-o tava cu dimensiunile de 24x34 cm. Dupa ce s-au copt blaturile, se lasa la racit in timp ce se prepara crema. 

Crema: Cele 3 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. La final se adauga lichiorul Amaretto si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Se mixeaza mascarponele impreuna cu zaharul pudra si smantana pentru frisca adaugata treptat. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri, se adauga cate o lingura in crema de mascarpone si se mixeaza pana la epuizare. Se imparte in 3 parti egale aceasta crema.

Siropul: se amesteca cafeaua cu zaharul si esenta de migdale. Se lasa sa se raceasca bine.

Asamblare prajitura: Pe o tava/platou se asaza un blat si se insiropeaza cu cafea. Se unge cu o parte din crema apoi se presara cacao pudra. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza apoi se unge cu crema. Se presara cacao pudra apoi se pune ultimul blat. Cu ajutorul unui posh se fac moatze marunte acoperind toata suprafata blatului. Deasupra se presara cacao pudra. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate opta pentru coacerea unui singur blat apoi se taie in 3 parti egale.

2

Dimensiunea tavii folosite este de 24x34 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, aromata