Tort pentru"MAMA"

de nadina73 in Torturi, 16 Ian 2011 | 11228 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua mamai mele ,i-am facut acest cadou simbolic,deoarece ne despart miiiiii de km
LA MULTI ANI-MAMA
"Daca-i sti maicuta mea,
Cum imi plange inima,
Ca-mi trec anii fara tine
N-are cine sa m-aline,
De-as putea ,maicuta mea,
Pan' la tine as zbura,
Sa te vad, macar, o clipa
Doru' sa-mi stampar mamica"
Te iubim mult, mult de tot si ne e tare dor de voi

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 350 g ciocolata
  • 500 frisca
  • 100 lapte

Sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 fiola esenta rom

Jeleu:

  • 1 cutie de jeleu de capsuni(sant 2 plicuri in cutie)
  • 500 ml apa

Decor:

  • 700 ml frisca
  • 5 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • bombonele argintii,aurii
  • cipsuri de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru"MAMA":

blat:

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai bate ,dupa care se pun galbenusurile, faina,praful de copt si amidonul, cernute.Se amesteca usor cu o spatula.Se coc 3 blaturi in forma rotunda cu diamteru de 26 ,tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 ml lapte.Se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca batuta bine.

Jeleu:

Se amesteca praful dintr-un pliculet in 250 ml apa si se pune pe foc 5 minute.Se lasa la racit(atentie nu foarte mult ,se intareste foarte rapid)dupa care se pune peste crema.Atentie nu se pregatesc ambele plicuri odata(riscati sa vi se inatreasca  jeleul  la blatul al 2-lea)

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde)se stinge cu apa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta de rom

Asamblare tort:

Se ia un blat din cele 3 ,se aseaza in tava in care a fost copt  ,se insiropeaza bine cu sirop.Se pune jumatate din crema cu ciocolata,

peste crema se pune jeleu de capsuni si se da la rece 30 minute.

In acest  timp pregatiti al doilea jeleu de capsuni si se lasa la racit.Dupa ce jeleul s-a intarit se scoate tortul din frigider, se pune al doilea blat , se insiropeaza, se pune cealalata jumatate de crema si din nou jeleu de capsuni.Se pune al treilea blat, se insiropeaza si acesta si se lasa la rece 1 ora.

Dupa ce a stat la rece tortul, se indeparteaza cu grija forma de tort  .

Se imbraca cu frisca si se orneaza cu bombonele si cipsuri de ciocolata......

Un tort super bun si fin

La multi ani ,mama!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru"MAMA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (62)

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 15:58

ce bine arata

Geanina87 1

06.09.2013, 19:12

La multi ani mamei tale! Frumoasa introducere... Cat despre tort as putea sa zic ca e minunat! Felicitari!

babi5 1

06.09.2013, 20:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de post - La multi ani, florilor!