Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco

de mena29 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 117693 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pentru ca nu am avut oua de casa,am preferat sa procedez in felul urmator:

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am avut Pilos din Lidl)
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Lichior amaretto
  • 250 ml cafea preparata si indulcita
  • Biscuiti italieni-Amaretti pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco:

  Tiramisu reţetă originală

Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam frisca lichida dupa care o incorporam in crema.Frisca am pus-o in locul albusurilor. Adaugam 2-3 linguri de lichior. Punem lichior Amaretto si in cafeaua rece,atat cat ne place dupa care incepem sa montam prajitura in cupe. Punem cate o lingura de crema in fiecare cupa,peste vom pune jumatati de piscoturi pe care le-am scufundat pret de 2 secunde in cafea,punem din nou crema,piscoturi si deasupra din nou crema. Mie mi-au iesit vreo 12 cupe. Deasupra nu am pus ca de obicei cacao ci am zdrobit cate trei biscuiti Amaretti. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata