Un tort racoritor pentru zilele toride de vara.-Tiramisu adaptat dupa reţeta originală
Tiramisu adaptat dupa reţeta originală
Se separa prima data ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar pudra pana se albesc si au consistenta unei creme. Peste crema de galbenusuri se pun cele 500 gr de mascarpone si se omogenizeaza bine.
Separat se bat bine albusurile si se adauga treptat cele 5 linguri de zahar ramase mixandu-se pana devin lucioase ca pentru bezea.
Se amesteca crema de mascarpone si galbenusuri cu albusurile mixate cu zahar amestecand usor de jos in sus.
Montarea tortului: pe un platou se pune un inel de la o tava de tort si se tapeteaza marginile acestuia cu piscoturi inmuiate in suc de visine (eu am taiat piscoturi cam 1 cm la unul din capete pentru a sta in pozitie verticala). Se tapeteaza cu piscoturi inmuiate si baza inelului de tort si se adauga jumatate din crema de mascarpone, iar peste crema se pun visinele. Se mai pune un rand de piscoturi inmuiate peste stratul de fructe si la sfarsit restul de crema si iar visine proaspete. Se pune tortul la frigider pentru cel putin 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte. A doua zi se scoate ineul de tort si se decoreaza desertul dupa bunul plac.
Vezi video :
Pofta buna