Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de ruladă delicioasă cu cremă de mascarpone, caramel și nuci. Este un desert care se prepară ușor, din câteva ingrediente și te cucerește cu gustul ei bun.
Pentru această Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, ouă, zahăr, mascarpone, smântână lichidă, cremă de ciocolată și nuci.
Cum se prepara Rulada cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
Într-un bol, sparge cele 5 ouă. Pune un praf de sare, zahărul tos și zahărul vanilat. Mixează bine până capătă consistență și își dublează volumul. Încorporează apoi făina și toarnă aluatul rezultat în tava pregătită.
Coace blatul în cuptorul preincazit, la 180 - 190 grade C, pentru 10 minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și rulează cu atenție blatul, cu tot cu hârtia de copt. Lasă la răcit, timp în care poți pregăti crema.
Separat, în alt bol, pune brânza mascarpone, zahărul pudră, smântâna lichidă și mixează bine toate ingredientele. Adaugă crema de ciocolată și mixează din nou. După ce s-a răcit, desfă ușor blatul rulat și pune 3/4 din crema pe toată suprafață, lăsând însă o margine liberă. Pune din loc în loc câte o linguriță de caramel și presară miez de nuca. Rulează strâns la loc blatul, cu atenție. Pune crema rămasă într-un poche și decorează rulada.
Pune prăjitura la frigider pentru minim o oră. Garniseste rulada cu fulgi de ciocolată și fructe sau după gust. Este o ruladă pufoasă, delicioasă și ușor de făcut.
Găsești aici rețeta de sos caramel.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Budincă de caramel sau rețeta de Ruladă cu portocale, frișcă și cremă de brânză.